Sting spelar sina hits på Gröna Lund

Musik Artikeln publicerades
Sting.
Foto: Schrøder,Tor Erik
Sting.

Den brittiske världsstjärnan och Polarpristagaren Sting kommer till Stockholm och Gröna Lund i sommar. Den 17 juni äntrar han nöjesparkens stora scen, enligt ett pressmeddelande.

Spelningen är en del hans kommande Europaturné "Sting: My songs" och den blir den enda på svensk mark.

På turnén spelar han sina största låtar, både från tiden med bandet The Police och från solokarriären. Det betyder en hitparad med låtar som "Englishman in New York", “Fields of gold”, "Roxanne" och "Every breath you take".

Sting, eller Gordon Sumner, inledde sin karriär i slutet av 1970-talet som basist, sångare och låtskrivare i The Police. 1984 blev han soloartist och genom åren har han växlat mellan genrer som rock, reggae, pop och 1500-talsmusik på luta.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.