Stråhed klar för Immeln

Nöje Artikeln publicerades

För 33:e året i rad blir det familjefest vid sjön Immelns strandkant. Årets dragplåster får sällskap av en del välkända ansikten, men även av sydländska takter.

Den 4 augusti smäller det. Eller tutar och kör det, om inte annat. Barnmusik-duon från bygden inleder firandet av den 33:e upplagan av ”Musik vid Immeln” under lördags- eftermiddagen.

Självskrivna är även stammisarna i Bandet Dönaberga, konstaterar Kjell-Inge Malm från arrangerande Hjärsås/Värestorp IF:

– Dönabergagänget var ju med och startade festivalen en gång i tiden.

    Tillsammans med Sibbhults IF bjuder musikfesten även på popsångerskan Nilla Nielsen. Den skivaktuella artisten från Helsingborg har sina rötter i just Sibbhult. Nästa vecka släpper Nielsen sitt femte album ”Så nära”, det första helt på svenska och inspelad med bland andra gitarristen Janne Bark.

    – Sedan har vi Montage Mania, ett band från Stockholm som spelar lite mer sydländskt musik, berättar Kjell-Inge Malm som räknar med ett snitt på 1 500 besökare.

    – Vi har haft uppåt över 2 000 besökare genom åren. ”Musik vid immeln” är ett sätt att hjälpa till att sätta orten på kartan. En lugn och trevlig familjefest på en jättefin plats vid sjön Immlens södra ände.

    Årets dragplåster, dansbandsmusikern, soloartisten och dragspelande Danne Stråhed lär även få sällskap av Immelnfestens humoristiska inslag. Mats Olofsson och Roger Liljenberg från Bjärnums Casinogäng agerar årets konferencierer. Men när de inte styr upp revyer, så firar de julshower med Stråhed. I år blir det alltså något av en säsongschock när tomteblossen byts mot högsommartryck.