Texter som trollbinder – men likformiga melodier

Nöje
Melissa Horn
Foto: Pressbild
Melissa Horn

Få svenska artister har samma intima tilltal som Melissa Horn. Också i en konsertsituation lyckas hon skapa ett eget rum åt sig och vart och ett av sina fans. Lågmält för hon ett samtal om det mest privata, om kärlek den första natten, om smärtsamma skilsmässor, om att framgång kan vara svårare att hantera än motgång – om att det finns de som säger att hon "var bättre förr".

Men om låttexterna är snudd på geniala i sina kast mellan närhet och distans, mellan vardaglighet och existentiella bråddjup har melodierna inte riktigt samma förmåga att trollbinda. Även om Melissa Horn försöker bredda sig musikaliskt och albumet rymmer såväl en duett med soulfenomenet Kaah som låtar som gränsar till mer bredbent arenapop är den musikaliska spännvidden relativt begränsad.

Det mesta låter helt enkelt väldigt likt andra Melissa Horn-låtar. Och det är väl helt okej för den som redan har en stor skara trogna fans. Men jag kan inte låta bli att hoppas på att hennes artisteri framöver också ska nå högre höjder rent musikaliskt – kanske genom ett samarbete med någon riktigt intelligent låtskrivare.

Pop

Melissa Horn

Titel: "Konstgjord andning"

Skivbolag: Sony

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.