Tillbaka med besked

Nöje Artikeln publicerades
Daniel Norgren.
Foto: Jessica Gow/TT
Daniel Norgren.

Det har gått snart fyra år sedan senast men nu är Daniel Norgren tillbaka med en ny fullängdare, och det med besked.

Efter två finstämda och lite flummiga inledande låtar skruvas tempot upp med bluesen ”Dandelion time” och sedan följer en rad riktigt starka spår. Daniel Norgrens något sårbara och speciella röst är den här gången uppbackad av ett helt band, vilket gör soundet större. Influenserna från gospel, country och blues hörs tydligt och Norgrens fans kommer att känna igen sig.

Låttexterna är på det hela taget positiva, uppmuntrande – med en hint av countrymelankoli. Men det är en glad skiva. Faktum är att det känns som att Daniel Norgren har varit riktigt kär när han har skrivit flera av låtarna. ”The day that’s just begun” är en rak romantisk hyllning och kan mycket väl bli en riktig bröllopsklassiker.

Norgren släppte hela två album 2015 och har inte legat på latsidan sedan dess. Men att vänta fyra år med nästa skiva känns, med ”Wooh dang” i lurarna, som ett klokt beslut. Varje spår på albumdet har en självklar plats.

Singer/songwriter

Daniel Norgren

Titel: "Wooh dang"

Skivbolag: Superpuma

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.