Träffsäker Blake trollband publiken

Musik
James Blake.
Foto: ADAM IHSE / TT
James Blake.

Modest start utan mysfaktor gjorde en helvändning. När James Blake intog Way Out West-scenen var det inte förrän mot slutet publiken verkade övertygad.

Strax innan solen har gått ner äntrar James Blake scenen på Way Out West. Varken röken eller strålkastarna syns ordentligt och den intima och mysiga stämningen som många förknippar med honom infinner sig inte riktigt.

Runt om Azaleascenen står en relativt stor publik i blandade åldrar. Tekniskt sett sitter rösten, det är en känsla av studioinspelning.

De flesta låtarna känns igen från senaste albumet "Assume form" men i stort plockar James Blake russinen ur alla fyra album som släppts sedan 2011, då den självbetitlade debuten kom.

Och plötsligt händer något. Mörkret infinner sig, och med en samplad André 3000 i "Where’s the catch" blixtrar scenen till. Det tar fart och Blake med sina två kumpaner går loss i en EDM-session som får den mer ofokuserade i publikhavet att haja till.

När de mot slutet drar i gång "Retrogade", strömmar publiken till, och trots en försiktig start, känns allt förlåtet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.