Tv-kanal väljer ut Storbritanniens ESC-låt

Nöje Artikeln publicerades
Michael Rice framför Storbritanniens bidrag
Foto: Sebastian Scheiner/AP/TT
Michael Rice framför Storbritanniens bidrag "Bigger than us" vid Eurovision-finalen i Tel Aviv. Bidraget kom sist i tävlingen. Arkivbild.

Det har inte gått särskilt bra för Storbritannien i Eurovision Song Contest på sistone. Någon förstaplats har de inte blivit på 20 år, och de senaste tio åren har landets bidrag inte placerat sig bland de tio bästa.

Efter vårens jumboplacering, plats 26 av 26 (Michael Rice med "Bigger than us"), väljer man nu att stuva om i Eurovisionmaskineriet på hemmaplan.

I stället för att låta publiken rösta fram sin favoritlåt via en tv-sänd final, kommer kanalen BBC, tillsammans med skivbolaget BMG, att välja ut Storbritanniens bidrag.

"Vi hoppas väldigt mycket att det här blir starten på ett nytt och spännande kapitel", säger BBC Studios kreativa chef Mel Balac till BBC.

Nästa Eurovision Song Contest arrangeras i Rotterdam i maj 2020. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.