Välgörenhetskväll som stavas R.O.C.K.

Kristianstad Artikeln publicerades
Tobias "Sulan" Andersson radar upp Kristianstad's finest när det kommer till den hårdare rocken vid välgörenhetskvällen på Yllan. 4 bilder
Foto:Tommy Svensson
Tobias "Sulan" Andersson radar upp Kristianstad's finest när det kommer till den hårdare rocken vid välgörenhetskvällen på Yllan.

När Tobias "Sulan" Andersson tänkte uppvakta Kristianstads finaste inom genren hängde banden på låset. Även Dregen vill spinna skivor för Barncancerfonden i Kristianstad.

I fjol mjukstartade han i det mindre formatet. Country och mjuk rock – Paula Wright, Linus Flink och Those Two (två av medlemmarna i Unsolved) – drog i princip fullt, ett hundratal, till välgörenhetskvällen på Kippers festvåning.

– Det var ett test, som gav mersmak. Vi var många som kände att vi kunde ha kul och skänka pengar samtidigt, säger Tobias "Sulan" Andersson.

Mersmak för arrangören, men även för band som ville vara med nästa gång. Till vardags driver han ljud- och ljusutrustningsbutiken Dead End Sound hemma i Kristianstad och kontakter med lokala akter finns det gott om.

– Det är många som vill hjälpa till, band som både vill spela och skänka pengar. Vi har till och med fått en del sponsorer som har hjälpt till med kostnaderna runtomkring. Det har bara varit bra, positiva reaktioner.

Så nu är det dags att kavla upp ärmarna igen, den här gången med betydligt hårdare rock.

– Ett riktigt rockarrangemang – det har inte varit så mycket av den varan på sista tiden. Det finns en stor efterfrågan efter musiken, men för oss som gillar rock så har det inte funnits så många konserttillfällen, säger Tobias "Sulan" Andersson.

Kristianstads finaste inom den hårda rockskolan, med otaliga turnémil ute på kontinenten bakom sig, radar upp sig mangrant för Barncancerfonden: Unsolved, Avengeus och Dimmz.

– Jag är jättenöjd med akterna. Inte minst med Dimmz som ju egentligen har lagt ner. De hörde av sig själva och går ihop enbart för den här spelningen. Bara att hoppas att även de får mersmak.

– De andra två banden hade jag tidigt en dialog med och förstod ganska snabbt att de var intresserade, fortsätter Andersson.

Som grädde på moset dyker även den svenska livs levande rockikonen Dregen från Backyard Babies upp som plattvändare.

– Han tyckte det var en jättebra grej och när han är inblandad kan det sluta hur som helst.

Så vad kan man förvänta sig av rockkvällen på Yllan?

– Allt! En riktigt kul kväll med planerade och oplanerade överraskningar. Vi bygger upp allting i en tom industrilokal och matar in kärnan av det bästa från Kristianstads rockscen.

En unik kväll?

– Jag kan inte minnas att de här banden har lirat på samma event samtidigt. De tillhör liksom olika eror även om de flesta känner varandra.

Hur går det med biljettförsäljningen?

– Den går som det alltid går med förköp, folk är lite återhållsamma innan det börjar närma sig. Men vi har redan sålt mer än vad jag hade räknat med så här dags. Det viktiga är att vi får in så mycket pengar till Barncancerfonden som möjligt.

Ska vi räkna med dig som ny konsertaktör i stan?

– Aldrig, haha! Jag väljer att vara arrangör en gång om året, för det här. Jag gör det inte för att tjäna utan för att skänka pengar.

Fakta

Rockkväll

Vad: Välgörenhetskonserter för Barncancerfonden.

Var & När: Yllan, Kristianstad den 29 april.

Vilka: Avengeus, Dimmz, Unsolved, Dregen.

Biljetter: deadendsound.se

Bara skänka pengar: https://www.barncancerfonden.se/1309421722/#

Visa mer...