Vilken sorts jazzmusik kommer ni att spela?

Nöje Artikeln publicerades

– Vi är inget traditionellt jazzband, vi spelar fusionmusik. Man kan säga att det är en blandning mellan jazz, rock och blues. Vi kör instrumentalt och improviserar mycket när vi spelar.

Varför jazz?

– Jag är rockmusiker i grunden och gick rocklinjen i fem och ett halvt år på musikhögskolan i Malmö. När jag studerade i USA blev jag inspirerad av amerikanska gitarrister som Scott Hendersen och Robben Ford. Jag fick upp ögonen för blues som sedan ledde mig vidare till jazz.

Berätta om bandet Pelle Holmberg Group.

– PHG bildades 2008 i Los Angeles när jag pluggade på Musicians Institute i Hollywood. Där träffade jag trummisen Markus Helander och tillsammans med basisten Bana Haffar började vi spela som PHG. När jag kom hem från USA bestämde jag mig för att satsa på PHG och vi släppte vår debutplatta förra året som följdes upp av en miniturné i Sverige och Finland. I våras spelade vi på olika platser i Skåne och Blekinge.

– Jag skriver låtarna, sen arrangerar vi dem tillsammans. Eftersom vi inte har någon som sjunger så är det svårt att inte upprepa sig.

Vilken typ av jazz gillar du mest?

– Jag gillar oförväntad musik som chockar lite. Men jag vill att vår musik ska nå ut till många människor och med tanke på våra turnéer hittills så tror jag att den gör det. Jag har fått höra att vår musik verkar svår att spela, men är lätt att förstå. Sådant är kul att höra.

Vad händer härnäst?

– I höst jobbar vi vidare med vår nya platta som förmodligen kommer ut i slutet av 2012. Sen har vi en del spelningar inbokade. Vi är väldigt taggade inför jazzfestivalen och det ska bli superkul att få framföra nytt material. Jag hoppas det kommer mycket folk som är sugna på att höra våra låtar.