Annons

16 års fängelse för mord vid badplats

Brott • Publicerad 20 juni 2019
En man har dömts till 16 års fängelse för ett mord på en badplats vid sjön Lafsen utanför Uppsala. Arkivbild.
En man har dömts till 16 års fängelse för ett mord på en badplats vid sjön Lafsen utanför Uppsala. Arkivbild.Foto: Akvelina Smed /TT

En man döms till fängelse i 16 år för ett mord på en badplats vid sjön Lafsen utanför Uppsala, enligt ett pressmeddelande från Uppsala tingsrätt.

Det var i maj 2018 som kroppen efter en man hittades insvept i sopsäckar i sjön. Mannen hade varit försvunnen sedan 2017 och när polisen hittade kroppen konstaterades att den hade utsatts för grovt våld. Enligt domen blev offret stucket med kniv och slaget med en batong.

Annons

Utöver den dömde mannen åtalades en man för mord och ytterligare en för medhjälp till mord. Dessa män döms för bland annat grov misshandel respektive medhjälp till misshandel.

"Skälet till att den man som döms för grov misshandel inte döms för mord är att det inte är bevisat att han hade avsikt att döda mannen", säger rådmannen Kurt Ek enligt pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons