Annons
Nyheter

17-åring dömd för kokain

17-åringens berättelse om att han fått i sig kokain när han drack ur ett glas som han inte själv hällt upp i, är ingen rimlig förklaring anser tingsrätten.
Kristianstad • Publicerad 18 januari 2018
Tonåringen döms för narkotikabrott.
Tonåringen döms för narkotikabrott.Foto: Bosse Nilsson

17-åringen togs med av polis efter att bilen som han färdades i stoppades i Kristianstad en förmiddag i oktober förra året.

Poliserna hade kört efter den aktuella bilen, som så småningom stannade. I samband med stoppet kastades en joint ut från den aktuella bilen. I bilen befann sig fem personer. Två av dem flydde från platsen. En av de tre som var kvar var 17-åringen, som polisen uppfattade som påverkad.

Annons

17-åringen togs med för kroppsbesiktning. Analysresultatet visade att han hade kokain i urinen.

Vid rättegången berättade 17-åringen att han kvällen innan varit på fest och druckit ur ett glas som han inte själv hällt upp i, och att han då omedvetet fått i sig kokain.

Tingsrätten anser att förklaringen är långsökt och att den rimliga förklaringen är att 17-åringen medvetet använt kokain.

17-åringen döms till 30 dagsböter för ringa narkotikabrott.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons