Annons

180 miljoner till norskt skid-VM

Skidor • Publicerad 22 oktober 2019
Ett skid-VM i Norge är så stort att regeringen utlovar 180 miljoner till upprustning av arenan i Trondheim. Senast Norge hade VM var 2011 i Oslo, då bland andra Therese Johaug (bilden) tog guld. Arkivbild.
Ett skid-VM i Norge är så stort att regeringen utlovar 180 miljoner till upprustning av arenan i Trondheim. Senast Norge hade VM var 2011 i Oslo, då bland andra Therese Johaug (bilden) tog guld. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Om Norge får skid-VM 2025 kommer Granåsens skidcenter i Trondheim att byggas om för 180 miljoner norska kronor (189 miljoner svenska kronor).

Det har den norska regeringen bestämt.

Annons

– Skidor är vår nationalidrott. Ett skid-VM på norsk mark är ett stort och viktigt mästerskap som samlar hela nationen. Därför ger vi ett rekordstort belopp som ska gå till upprustning av Granåsen för att säkra att anläggningen är modern och i toppstandard, säger kultur- och jämställdhetsminister Trine Skei Grande.

Trondheim är enda sökande av mästerskapet 2025. Internationella skidförbundet tar beslut i maj nästa år.

Senast Norge arrangerade VM var 2011 i Oslo.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons