Annons

Adaktusson och Busch Thor har "rett ut"

Politik • Publicerad 28 juni 2019
Så här såg Ebba Busch Thor och Lars Adaktusson ut på vårkanten 2014, inför EU-parlamentsvalet. Arkivbild.
Så här såg Ebba Busch Thor och Lars Adaktusson ut på vårkanten 2014, inför EU-parlamentsvalet. Arkivbild.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Bråket inom Kristdemokraterna mellan partiledare Ebba Busch Thor och tidigare EU-parlamentarikern Lars Adaktusson ser ut att ha bedarrat betydligt.

Grälet har gällt frågan om huruvida Lars Adaktusson informerat partiledningen om hur han i EU-parlamentet röstat i abortfrågan. Häromveckan kom besked att han lämnar partistyrelsen och rollen som andre vice partiledare.

Annons

Men nu förklarar de två i ett gemensamt utskick att de har ”rett ut oklarheter som funnits”, skriver . Vidare slås fast att det ”blivit uppenbart att partiledningen inte varit informerad i den utsträckning som tidigare angetts”.

För en vecka sedan uppgav Ebba Busch Thor att förtroendet för Lars Adaktusson var skadat. Nu är beskedet att han trots allt blir kvar i partiet: "Vår gemensamma intention är att Lars Adaktusson ska fullfölja det mandat väljarna har gett honom som riksdagsledamot och det uppdrag partiet anförtrott honom som utrikespolitisk talesperson”, heter det i utskicket, enligt Expressen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons