Annons

AIK nollat och överkört av Modo på Hovet

Ishockey • Publicerad 19 oktober 2019
Modo vann med 5–0 mot AIK. Arkivbild.
Modo vann med 5–0 mot AIK. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

AIK:s tunga säsong i hockeyallsvenskan fortsätter. Modo besökte Hovet på lördagseftermiddagen och vann med 5–0 efter att ha dödat matchen tidigt. Joakim Hagelin och Patrik Karlkvist såg till att det stod 2–0 redan efter drygt fem minuter och innan första perioden var över hade även Adam Tambellini och Mattias Norlinder hittat rätt.

– Otroligt skönt att komma tillbaks hit och knipa tre poäng, säger Modomålvakten och förre AIK:aren Linus Lundin till C More.

Annons

På de fyra senaste matcherna har ett formstarkt Modo lika många segrar och 18–3 i målskillnad. Nästjumbon AIK vann visserligen efter förlängning borta mot Mora senast, men på hemmais har stockholmarna spelat drygt åtta perioder i följd utan att ens göra mål.

Timrå vann med 2–1 borta mot Mora efter att seriens målkung Albin Lundin avgjort i numerärt överläge i slutperioden. Lundin har gjort elva mål på lika många matcher i höst.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons