Annons

Alla svenskar till final på VM-medeldistansen

Orientering • Publicerad 13 augusti 2019
Tove Alexandersson. Arkivbild.
Tove Alexandersson. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

När orienterings-VM i Norge inleddes med kval på medeldistans i skogarna runt Sarpsborg tog sig alla sex svenskar vidare till fredagens finaler.

Storstjärnan Tove Alexandersson och Lina Strand blev båda tvåa i sina respektive kvalgrupper medan Karolin Ohlsson kvalade som sjua i sin grupp. Alexandersson, med åtta VM-guld i orientering, är ute efter revansch på just medeldistans där hon missade grovt på VM förra året och blev utan medalj.

Annons

Av de svenska herrarna var det världscupledaren Gustav Bergman som var bäst, tvåa i sin kvalgrupp. Martin Regborn var fyra i sin och Emil Svensk sexa.

På onsdagen tävlas det om medaljerna på långdistans, på fredag medeldistans och på lördag avgörs stafetterna. Sprintgrenarna på VM går numera separat och avgörs i Danmark nästa år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons