Annons

Succé – men Anvegård spelar inte mot Växjö

Landslagsspelaren Anna Anvegård gjorde mål direkt för sin nya klubb Rosengård i derbysegern mot Limhamn Bunkeflo (3–0).
Anfallaren får dock inte spela mot sin gamla klubb Växjö i nästa omgång.
"En önskan från Växjö", skriver Rosengårds sportchef Therese Sjögran till TT.
Fotboll • Publicerad 14 augusti 2019
Rosengårds Anna Anvegård blev klar för klubben i måndags och klappas här om efter att ha satt 3–0 när den allsvenska serieledaren slog Limhamn Bunkeflo i Malmöderbyt.
Rosengårds Anna Anvegård blev klar för klubben i måndags och klappas här om efter att ha satt 3–0 när den allsvenska serieledaren slog Limhamn Bunkeflo i Malmöderbyt.Foto: Johan Nilsson/TT

I den 90:e minuten mötte hon högerhörnan perfekt och nickade in 3–0 för Rosengård hemma mot Limhamn Bunkeflo (LB07). Landslagsanfallaren Anna Anvegård har presenterat sig för sin nya hemmapublik.

– Obeskrivligt. Det var roligt att göra mål, men sedan vet jag inte om det touchar på någon innan den gick in. Jag var inblandad i det i alla fall, säger hon och ler.

Annons

Anvegård blev klar för den allsvenska serieledaren i måndags. Under tisdagsförmiddagen gjorde hon sin första träning på Malmö IP och på onsdagskvällen blev det debut i Rosengårdströjan.

"Mycket nerver innan"

– Det är klart att det är jätteroligt. Det var väldigt mycket nerver innan. Det var lite svårt att komma in i andra andningen, för jag var rätt så nervös.

Mesta mästarna, som inte vunnit SM-guld på tre raka säsonger, har följt Anvegård ända sedan hon öste in mål för Växjö i elitettan för några år sedan.

– Jag har vetat om deras intresse länge. Det var väl direkt efter VM som den kontakten togs. Sedan har Växjö och Rosengård haft en dialog och jag är jätteglad att Växjö såg till vad jag kände och mitt bästa, säger VM-bronsmedaljören.

På tisdag nästa vecka möter Rosengård just Växjö på bortaplan, men då får inte Anvegård vara med. Rosengårds sportchef Therese Sjögran uppger i ett sms till TT att man kommer tillmötesgå en önskan från Växjö att anfallaren inte ska spela den matchen.

I sin debut för Malmöklubben började Anvegård på bänken, men hon byttes in i den 70:e minuten.

– Jag förväntade mig ingenting annat. Jag har gjort en träning. Jag har varit här i 24 timmar typ, säger 22-åringen.

Det var all uppståndelse kring övergången som skapade nervositet inför debuten.

– Det är mycket press. Media som skriver och det är klart att man vill leverera, säger Anvegård.

"Öppna målkontot"

Rosengårdstränaren Jonas Eidevall var imponerad av Anvegårds spel i debuten.

Annons

– Underbart att hon fick göra ett mål och öppna målkontot i FC Rosengård. Jag tycker att Anna visar med sitt inhopp att hon är en skicklig spelare. Såklart både i straffområdet när hon gör mål, men också att använda hennes fötter framför backlinjen, säger Eidevall.

När Anvegård byttes in hade den norska landslagsanfallaren Lisa-Marie Utland gett Rosengård ledningen sju minuter in på andra halvlek.

Serieledaren var överlägsen nästjumbon LB07, som överraskande vann vårderbyt (3–2), men det var först när Sofie Svava satte 2–0 i den 84:e minuten som matchen var avgjord även målmässigt.

– Tre viktiga poäng och det viktigaste var att vi vann, säger Anvegård.

Rosengård leder nu allsvenskan med fyra poäng före nya tvåan Göteborg.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons