Annons
Nyheter

Apor fick ont i magen av Rasmus Seebach

Danmark (TT) • Publicerad 7 februari 2019
Gillar inte hög musik. Arkivbild.
Gillar inte hög musik. Arkivbild.Foto: Jens Meyer/AP/TT

Stora konserter i Mölleparken i Ålborg ger djuren hos grannen Ålborg zoo magproblem. Nu ber djurparken kommunen att slopa framtida konserter.

Tre stora konserter är planerade till sommaren, bland annat med amerikanska Maroon 5 och den danske superstjärnan Rasmus Seebach. Han spelade i Mölleparken redan förra sommaren. Det orsakade en del oro och i djurparken fruktar man att det ska upprepas.

Annons

-Det vi kan se vid stora konserter med högt ljud är att bland annat schimpanserna blir dåliga i magen och blir oroliga. Det samma gäller våra stora rovdjur och elefanterna, säger Henrik Johansen, direkt för Ålborgs zoo.

Starkast reagerade dvärgflodhästen trots att den bor längst bort från scenen. Den kastade sig i vattnet och kom inte upp för att äta eller dricka på en vecka.

Hälso- och kulturförvaltningen säger att man inte vill ställa in planerade evenemang, men tar problemen på allvar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons