Annons

Apple investerar i Austin

Ekonomi • Publicerad 20 november 2019
President Donald Trump har klagat på Apple för att bolaget har den mesta av sin produktion i Kina. Nu gör Apple investeringar i sin verksamhet i Austin i USA. Arkivbild.
President Donald Trump har klagat på Apple för att bolaget har den mesta av sin produktion i Kina. Nu gör Apple investeringar i sin verksamhet i Austin i USA. Arkivbild.Foto: Paul Sakuma/AP/TT

Apple investerar en miljard dollar, motsvarande nästan tio miljarder kronor, i en ny anläggning i Austin i delstaten Texas i USA. Det nya bygget sker i anslutning till en redan befintlig anläggning där bolaget tillverkar sina nya bärbara Macbook Pro-datorer.

Apple har i dagsläget 7 000 anställda i Austin. Den nya anläggningen som beräknas öppna 2022 ska initialt inhysa 5 000 med kapacitet att växa till 15 000 personer.

Annons

Bolaget expanderar även sina verksamheter i Boulder, Culver City, New York, Pittsburgh, San Diego och Seattle, enligt ett uttalande.

Under onsdagen besöker USA:s president Donald Trump Apple i Austin för att bli runtvisad av vd:n Tim Cook. Trump har tidigare kritiserat bolaget för att det har den mesta produktionen i Kina.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons