Annons

Wallström: Asap Rocky ingen regeringssak

Utrikesminister Margot Wallström säger att regeringen inte lägger sig i häktningen av Asap Rocky.
Musik • Publicerad 12 juli 2019
Rörelsen för att frige Asap Rocky är stor. En av personerna som ställer sig kritisk till häktningen är USA:s tidigare ambassadör Mark Brzezinski.
Rörelsen för att frige Asap Rocky är stor. En av personerna som ställer sig kritisk till häktningen är USA:s tidigare ambassadör Mark Brzezinski.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Under torsdagen uttalade sig USA:s tidigare ambassadör Mark Brzezinski om fallet Asap Rocky i en lång intervju med . Han berättade bland annat att han har kontaktat UD och anser att Sverige borde titta närmare på fallet.

Utrikesminister Margot Wallström svarar nu på uttalandet. Hon påpekar att rättsväsendet – inte regeringen – hanterar rättsfall.

Annons

– Vi ska som inte ministrar lägga oss i hur man ska döma eller hantera dem som är häktade i Sverige.

Tidigare under fredagen stod det klart att Asap Rockys livvakt har gjort en motanmälan om misshandel, enligt . Mannen misstänktes först själv för misshandel, men avskrevs senare.

– Det har gjorts en motanmälan. Det är en bedömning som har gjorts utifrån det som syns på filmer, säger hans advokat Frida Wallin till SvD.

Motanmälan gjordes i samband med att livvakten förhördes av polis. Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten gäller motanmälan ofredande och misshandel.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons