Annons

Åtalad för medhjälp till Ronnebyrån släppt

Brott • Publicerad 8 oktober 2019
Efter avslutad rättegång om ett grovt rån mot en 84-åring i Ronneby har hovrätten över Skåne och Blekinge beslutat att en av de tre åtalade ska släppas ur häkte i väntan på dom. Arkivbild.
Efter avslutad rättegång om ett grovt rån mot en 84-åring i Ronneby har hovrätten över Skåne och Blekinge beslutat att en av de tre åtalade ska släppas ur häkte i väntan på dom. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man som av Blekinge tingsrätt dömts till fängelse för medhjälp till grovt rån på en äldre släkting i Ronneby har släppts ur häktet. Under tisdagen avslutades rättegången i hovrätten över Skåne och Blekinge och domen kommer den 21 oktober.

I tingsrätten dömdes totalt tre män för det brutala överfallet på en 84-årig man i hans hem. Två fick sex års fängelse för grovt rån och 84-åringens släkting, som nu släppts ur häkte, dömdes till fem års fängelse för medhjälp till grovt rån.

Enligt åtalet tipsade han sina två vänner om att hans äldre släkting hade stora summor pengar hemma och ska även ha köpt rånarluvor och lånat ut sin bil till de två huvudåtalade.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons