Annons

Australien söker sommar-OS

Olympiskt • Publicerad 9 december 2019
2000 gick sommar-OS i Sydney. Australien söker nu OS 2032, men för Queensland. Arkivbild.
2000 gick sommar-OS i Sydney. Australien söker nu OS 2032, men för Queensland. Arkivbild.Foto: Rob Griffith/AP/TT

32 år efter OS i Sydney vill Australien arrangera sommar-OS igen. Den här gången, 2032, i Queensland med städer som Brisbane och Gold Coast som huvudorter.

"Det här handlar om så mycket mer än några veckor med sport. Att arrangera OS och Paralympics 2032 kan förändra mycket och ge oss 20 år av ökade möjligheter för vår delstat", säger Annastacia Palaszczuk, Queenslands regeringschef.

Annons

Hon säger att man dock behöver både statlig och lokal finansiell stöttning. Australiens premiärminister Scott Morrison säger att man stödjer ansökan helhjärtat.

Det kan bli hård konkurrens om sommarspelen 2032 då det väntas ansökningar från Indonesien, Indien, Spanien, Tyskland, Italien, Storbritannien och Ryssland. Och kanske även från Nord- och Sydkorea.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons