Annons
Nyheter

Även Coop slutar sälja engångsgrillar

Nu väljer även Coop att sluta sälja engångsgrillar.
Bränder • Publicerad 17 juni 2018
Varken Coop eller Ica säljer engångsgrillar på grund av brandrisken.
Varken Coop eller Ica säljer engångsgrillar på grund av brandrisken.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

– Vi får se hur länge det blir. Det får vädret och brandrisken avgöra, säger presschefen.

Tidigare i veckan uppmanade Brandskyddsföreningen alla landets handlare att, så länge den extrema torkan består, sluta sälja engångsgrillar. Det är rejält torrt i mark och skog efter vårens och försommarens varma väder och brist på regn. Risken för brand är hög, på sina håll extremt hög, och det råder eldningsförbud i större delen av landet.

Annons

Ica meddelade i fredags att deras butiker tillfälligt ska sluta sälja grillarna medan andra kedjor, däribland Coop låtit varje enskild handlare avgöra saken. Willys har svarat att de överväger stopp. Nu inför Coop stopp i alla sina butiker.

– Eldningsförbuden tas ju lokalt, men nu är det ändå eldningsförbud i så många delar av landet att det motiverar ett säljstopp i hela landet, säger kedjans presschef Tobias Ryderberg.

Brandskyddsföreningen har varit kritisk till att handlarna säljer engångsgrillar utan att upplysa köparna om riskerna med den heta glöden.

Hur länge kedjorna låter bli att sälja engångsgrillarna återstår att se.

– Vi får se. Det får vädret och brandrisken avgöra, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons