Nyheter

”Barnbarn” försökte lura äldre kvinna – nytt fall

Kristianstad Artikeln publicerades

En kvinna född på 1930-talet utsattes för ett bedrägeriförsök vid 15.30-tiden på onsdagen.

– Hon blir uppringd av en okänd man som säger att han är hennes barnbarn och att han vill låna pengar. Hon blir jätteglad över detta, men börjar ana oråd när hon ringer till sin son, säger Marielle Kamp, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

De kontaktade polisen.

– Det blev inte fullbordat. Sonen var på plats ganska snabbt och så kom polisen dit, säger Kamp.

Ingen dök upp och polisen har på natten till torsdagen inga uppgifter om att någon person varit där senare. Brottsrubriceringen är försök till bedrägeri.

Så sent som på tisdagskvällen ska en äldre kvinna i Lomma ha utsatts för ett liknande tilltag, och för ett par veckor sedan anmäldes ett liknande bedrägeri i Hässleholm.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.