Annons

Bayerns talang: Skulle älska spela för Sverige

Fotboll • Publicerad 2 augusti 2019
Bayern Münchens Ryan Johnsson i kamp med Arsenals Joe Willock under en försäsongsmatch tidigare i somras.
Bayern Münchens Ryan Johnsson i kamp med Arsenals Joe Willock under en försäsongsmatch tidigare i somras.Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

18-årige Ryan Johansson har fått speltid i Bayern München under försäsongen, i framtiden kan han komma att dra på sig den svenska landslagströjan.

Mittfältaren, som är uppväxt i Luxemburg, har en mamma från Irland och pappa från Sverige. I början av året meddelade Johansson att han valt det irländska landslaget, om han skulle bli uttagen. Men nu kan det bli blågult istället, rapporterar .

Annons

– Grejen är den att det blev problem med mitt irländska pass. Tydligen hade jag behövt ha det innan jag gjorde en landskamp för Luxemburg, vilket jag gjorde när jag var 15 år gammal. Därför kunde Fifa inte godkänna min övergång till Irland. Däremot hade jag ett svenskt pass innan jag var 15, säger han till tidningen.

På frågan om Johansson skulle vilja representera Sverige i framtiden svarar han:

– Alltså, jag skulle älska att spela för Sverige. Det är ett av länderna jag kommer från, jag har massa släkt där och jag är ofta på västkusten under somrarna. Så… jag kommer inte vara ledsen om jag inte kan spela för Irland. Det är win-win för mig.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons