Annons

Rooney spelande tränare i Derby: "Exalterad"

Wayne Rooney återvänder till engelsk fotboll efter årsskiftet.
Englands och Manchester Uniteds bäste målskytt genom tiderna blir spelade tränare för Derby i Championship.
"Jag är väldigt exalterad", säger 33-åringen.
Fotboll • Publicerad 6 augusti 2019
Wayne Rooney. Arkivbild.
Wayne Rooney. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Rooney lämnar amerikanska MLS-klubben DC United efter säsongen och blir spelande tränare i Derby County i den engelska andradivisionen från och med i januari.

33-åringen har skrivit på ett 18-månaderskontrakt med option på förlängning med ytterligare ett år.

Annons

"Jag är väldigt exalterad över möjligheten som Derby gett mig", säger Wayne Rooney till klubbens webbplats och fortsätter:

"Jag ser fram emot att sluta upp med Phillip Cocu, hans tränarstab och laget."

Wayne Rooney slog igenom som 16-årig Evertonspelare i Premier League 2002. Anfallaren värvades till Manchester United 2004 och är storklubbens bäste målskytt genom tiderna med 253 mål, fram till och med 2017 då han återvände till Everton innan det blev spel i DC United. Även i det engelska herrlandslaget är Rooney målbäst, med 53 fullträffar åren 2003–2016.

Efter klubb- och landslagskolleger som Ryan Giggs, 45, Paul Scholes, 44, Frank Lampard, 41, och Steven Gerrard, 39, blir han nu nästa storspelare att inleda en egen tränarkarriär.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons