Annons

Bieber-effekt stänger isländsk kanjon

Musik • Publicerad 19 maj 2019
Justin Bieber gjorde den isländska kanjonen Fjadrárgljúfur världskänd med videon till "I'll show you", så känd att den nu har stängts för turister. Arkivbild.
Justin Bieber gjorde den isländska kanjonen Fjadrárgljúfur världskänd med videon till "I'll show you", så känd att den nu har stängts för turister. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello

Popstjärnan Justin Bieber har haft en oväntad effekt på Islands turistindustri. Efter att kanjonen Fjadrárgljúfur synts i videon till låten "I'll show you" från 2015 har den blivit ett så populärt resmål att isländska miljömyndigheter nu tvingats stänga området för turister, skriver .

I videon syns Justin Bieber både bada i iskallt vatten och åka skateboard på ett flygplan, men det är den kanadensiska sångarens besök i den djupa dalgången och dess utkiksplats som gjort störst intryck på fansen.

Annons

Fjadrárgljúfur har nu stängts för att skydda det vulkaniska landskapet från de horder av fans som varken respekterat skyltar eller avspärrningsrep i sin jakt på en bra bild.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons