Annons

Vägrade stanna för polisen – voltade av vägen

När polisen ville kontrollera ett fordon i centrala Bromölla tryckte föraren på gaspedalen. Några minuter senare hade han kört av vägen och voltat med bilen.
Bromölla • Publicerad 20 februari 2019
Foto: Jens Christian

Strax efter midnatt kom ett larm om en singelolycka på Skolvägen i Bromölla. På platsen har en bil kört av vägen och voltat. När räddningstjänsten kom fram till platsen låg bilen på taket.

– Det har inte blivit några personskador. Ambulansen har varit på platsen men ingen är avförd till sjukhus. Bilen ska ha kört över en kant och sedan hamnat upp och ned, säger Michael Sivenbring, teamledare på SOS alarm.

Annons

Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet skedde olyckan efter att en polispatrull följt efter bilen. Bilen ska då har kört i mycket hög hastighet i ett villaområde. Polispatrullen valde då att avsluta efterföljandet.

– Det stämmer att det är en bil som försöker köra ifrån en radiobil. Vi gör ett efterföljande en tid, men det rör sig inte om någon jaktsituation, säger Emil Johnsson inre befäl på polisen i Kristianstad.

Foto: Jens Christian

Varför följde ni efter bilen?

– Vi gör ofta nattliga kontroller av bilar. Patrullen tyckte att han körde märkligt och ville därför kontrollera honom.

Tidigare under kvällen har två anlagda bränder skett i containrar i Bromölla. Men enligt polisen har händelserna ingen koppling till varandra.

I bilen fanns en förare och två passagerare. Polisen har kört hem passagerarna till sina föräldrar. Föraren lyckades smita från platsen.

– Den som kört bilen är fortfarande inte infångad, sa polisens presstalesperson Robert Loeffel vid lunchtid på onsdagen.

Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycka och för att inte ha stannat på polismans tecken.

– Det finns uppslag att jobba vidare med, konstaterar Robert Loeffel.

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons