Annons

Biljakt i Kristianstad – misstänks ha slängt ut narkotika

Tre unga män greps i Kristianstad på måndagskvällen misstänkta för att ha innehaft narkotika i överlåtelsesyfte.
Kristianstad • Publicerad 9 januari 2018

Männen, som alla tre är i 20-årsåldern och kända av polisen sedan tidigare, greps på Charlottesborg vid 20.30-tiden efter ett efterföljande som startade när polis skulle kontrollera fordonet.

– Då har föraren den dåliga smaken att gasa på och försöker köra ifrån polisen i centrala Kristianstad. Man beter sig helt omdömeslöst mot andra trafikanter och oskyddade trafikanter, säger Magnus Lautin, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Annons

Vid en av rondellerna på Charlottesborg ska det ha tagit stopp när trafiken tätnat.

– Då väljer man att kasta ut narkotika från den bilen, narkotika vi tror att de skaffat för att sälja, säger Lautin.

Ingen person eller fordon ska ha skadats fysiskt under biljakten. Föraren misstänks även för drograttfylleri samt vårdslöshet i trafik.

I bilen hittades även en yxa och på grund av omständigheterna är han även misstänkt mot brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Männen släpptes på fri fot under natten mot tisdagen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons