Annons

Billborn: "Vi är för klena helt enkelt"

Storvinst mot IFK Göteborg.
Men skadelistan i Hammarby är alltjämt lång.
Fotboll • Publicerad 15 september 2019
Stefan Billborn. Arkivbild.
Stefan Billborn. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Resultatet gick knappast att klaga på. För tredje gången den här säsongen vann Hammarby med tennissiffror efter att ha kört över IFK Göteborg med 6–2 hemma på Tele2 arena.

Detta trots att Stefan Billborn tvingades lämna den skadade duon Alexander Kacaniklic (baksida lår) och David Fällman (ljumske) utanför startuppställningen.

Annons

Efter matchen – och inför nästa veckas derby mot AIK – tvingades han konstatera att ytterligare två namn adderats till skadelistan.

– Det var inte roligt att behöva göra två byten redan i den första kvarten, säger Billborn efter den klara vinsten mot "Blåvitt".

Dels handlade det om sommarens anfallsförvärv Aron Johannsson som redan på förhand var ett frågetecken, dels Imad Khalili som tvingades utgå med en känning i baksidan.

– Aron var en chansning. Vi visste att det skulle kunna vara tufft, men vi hade andra spelare som var borta (bland annat Nikola Djurdjic som var avstängd). Sedan att skadorna kom inom tio minuter var inte så roligt. Med Khalil var det en baksida och han har själv ingen aning (hur illa det är).

Även Simon Sandberg lämnade planen skadad med smärtor i ena knäet. Högerbacken gav dock lugnande besked efteråt och är inte orolig för spel mot AIK nästa söndag.

Om det rör sig om tillfälligheter eller en röd tråd i Hammarbys återkommande skadebekymmer, det är frågan.

– Jag vet inte. Vi får väl se om det finns något samband. Eller om det är olika. Det är jobbigare om det är olika för då är det svårare att sätta fingret på vad det är. Vi är väl för klena helt enkelt, säger Stefan Billborn.

Pelle Strandman/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons