Annons
Nyheter

Blekinge: Fyra vänner vann en kvarts miljon – efter 50-årig tradition

Sedan 50 år har fyra svägerskor och väninnor att skrapa Triss tillsammans. I höstas skrapade de plötsligt fram tre tv-rutor – och vann under fredagsmorgoen en kvarts miljon kronor.
Blekinge • Publicerad 22 november 2019
Ingrid Hansson, Anita Lindkvist, Wivi Olsson och Inger Olsson vann på Triss.
Ingrid Hansson, Anita Lindkvist, Wivi Olsson och Inger Olsson vann på Triss.

Ingrid Hansson, Anita Lindkvist, Wivi Olsson och Inger Olsson har i 50 år setts varje, eller varannan, vecka för att skrapa varsin lott i samband med att de fikar och syr.

De har tidigare bara vunnit småvinster, men i höstas hände det: Wivi skrapade fram tre tv-rutor, berättar Svenska spel i ett pressmeddelande.

Annons

Under fredagsmorgon tog de plats i TV4 Nyhetsmorgon, och Ingrid fick skrapa fram storvinsten i tv.

Ingrid räknade fram lott nummer fyra, eftersom de är fyra vänner som delat på vinsten, innan hon började skrapa. Till slut stod det klart att de vunnit en 250 000 kronor och vännernas glädje visste inga gränser.

– Åh va roligt! utbrast Ingrid.

Vinstsumman på en kvarts miljon kronor kommer vännerna dela jämt på.

– Det känns helt fantastiskt! sa Ingrid efter skrapet som också fick vinsten som en förtidig födelsedagspresent då hon fyller 72 år nästa vecka.

Än finns inga planer på vad de ska göra för vinsten.

Lotten som tog de fyra väninnorna till Stockholm och en kvarts miljon kronor var inhandlad på Ica Nära Bräkne-Hoby.

Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons