Annons

Bolsjunov i en klass för sig – tung svenskdag

Världscupledaren Alexander Bolsjunov var i en klass för sig på 15 kilometer fristil i Nove Mesto.
Men ett oväntat starkt lopp från tvåan Iivo Niskanen, Finland, bäddar för en spännande jaktstart på söndagen.
Skidor • Publicerad 18 januari 2020
Alexander Bolsjunov. Arkivbild.
Alexander Bolsjunov. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bolsjunov var 24,3 sekunder före Niskanen på lördagen, och har den tiden på sin sida när han går ut först i söndagens jaktstart över 15 kilometer. Men den går till skillnad från lördagens lopp i klassisk stil, vilket passar finländaren Iivo Niskanen särskilt bra.

I fristil var det dock inget snack om saken. Bolsjunov, som vann Tour de Ski vid årsskiftet och som toppar den totala världscupen, såg stark ut redan från start och ingen kunde matcha ryssens höga tempo loppet igenom.

Annons

Trea blev norrmannen Sjur Røthe, som hade fördelen av att kunna ta rygg på Bolsjunov under sitt första varv. Røthe höll farten uppe fint även på det andra varvet, utan draghjälp, och var till slut 40 sekunder långsammare än den ryske segraren.

Sveriges herrar hade en riktigt dyster skiddag, och har alla ett hopplöst läge inför jaktstarten. 37-årige veteranen Daniel Rickardsson var bäst på 26:e plats, 2.18 bakom Boljsunov, Jens Burman blev 30:e (+2.29) och Calle Halfvarsson 34:a (+2.38), William Poromaa 46:a (+3.18), Fredrik Andersson 55:a (+3.55) och Jonas Eriksson 64:a (+4.41).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons