Annons

Bonnier växer i Skåne – köper Lokaltidningen

Medier • Publicerad 17 oktober 2019
Loggan postryttaren på fasaden till Sydsvenskans hus i Triangeln i Malmö. Tidningen är en del av Bonnier News. Arkivbilden.
Loggan postryttaren på fasaden till Sydsvenskans hus i Triangeln i Malmö. Tidningen är en del av Bonnier News. Arkivbilden.Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT

Bonnier News tar ännu ett kliv in på skånska tidningsmarknaden och köper Lokaltidningen, rapporterar Sydsvenskan.

– Förvärvet av Lokaltidningen är ett naturligt steg för oss strategiskt och kommer att ytterligare stärka Bonnier News närvaro i södra Sverige, säger Anders Eriksson, VD Bonnier News och HD-Sydsvenskan till tidningen.

Annons

Lokaltidningen är en gratistidning som når drygt en halv miljon läsare i främst Skåne och som ges ut veckovis i 28 editioner både digitalt och i pappersversion. Tidningen finns även i Småland och Östergötland.

Köpet sker genom Bonnierägda HD-Sydsvenskan som nu blir den enda ägaren till den tidigare danskägda tidningen. På samma gång köper sig dock den forna ägaren JP/Politiken Hus in i HD-Sydsvenskan och förvärvar en ägarandel på 7,3 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons