Sponsrat innehåll

ANNONS GBJ Bygg

Bostadsrättsföreningen Hammarsby - 22 vackra rad- och kedjehus i Kristianstad

Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.
Marie Karlsson, projektkoordinator på GBJ Bygg
Marie Karlsson, projektkoordinator på GBJ Bygg

En ny stadsdel är i vardande i området Hammar i östra Kristianstad. Här skapas en varierad bebyggelse med trevlig stadskaraktär och fina bostadsrätter. Här bygger GBJ Bygg bostadsrättsföreningen Hammarsby som bjuder på en välkomponerad ensemble bestående av stiliga radhus och kedjehus. Något för dig som vill ha villalivets goda sidor, men gärna slipper husägarsysslor!

fakta

Mysiga bostadsrättsföreningen Hammarsby består av vackra radhus och kedjehus som är grupperade runt en lugn och bilfri gård.

Vi träffar Marie Karlsson som jobbar som projektkoordinator på GBJ Bygg. Hon berättar lite om projektet och hur idén uppkom.

Visa mer...

Berätta Marie, ni har tidigare byggt bostadsrättsföreningen Herrgårdsparken i Gamla Näsby, hur kommer det sig att ni valt ytterligare ett projekt i Kristianstadsområdet?

- Ja det stämmer och vi tycker det är roligt att återigen finnas i området med ett nytt projekt. Kristianstad är centralorten i östra Skåne och ligger i en expansiv och intressant region och vi tror mycket på området.

Vad var det som tilltalade er med det här området?

- Vi tilltalades av att det i närheten redan finns ett etablerat område med villabebyggelse som nu utvecklas med nybyggnation av bostäder och med C-4 Shopping inom gångavstånd. Dessutom tycker vi läget är bra när det gäller tillgänglighet till centrum men även till andra större vägar som leder ut från Kristianstad.

Vilka har ritat husen och hur gick tankarna gällande utformningen av husen och området?

- Det är arkitektfirman LBE som har ritat husen. I markanvisningstävlingen efterfrågades en grupphusbebyggelse i två plan. Vi har erfarenhet av denna typ av bostäder sedan tidigare och tänkte att de skulle passa väl in på detta området. Vi ville även få till en härlig gemensamhetsyta som alla bostadsrättsinnehavare ska ha tillgång till.

När påbörjas byggnationen och när är det planerat tillträde?

- Vi brukar påbörja byggnationen när vi har sålt ungefär 75 % av bostadsrätterna i ett projekt. Om vi har ett godkänt bygglov och en upphandlad entreprenör därefter går det oftast snabbt att få igång byggnationen, säger Marie.

Hon tillägger att de planerar för tillträde sommaren 2020 men att det beror som sagt på ovanstående.

Vänder ni er till någon speciell målgrupp?

- Våra bostäder gällande planlösning och standard brukar tilltala både den yngre och äldre målgruppen, det vill säga människor i livets olika skeenden.

Vår erfarenhet är att en varierad blandning av åldrar och familjekonstellationer är det bästa för en hög trivsamhet en förening och försöker därför bygga bostäder som passar alla, menar Marie

Får man som boende tillgång till någon bilplats samt förråd? Finns det andra gemensamhetsytor som man som bostadsrättsinnehavare har möjlighet att utnyttja?

- Absolut, det ingår en p-plats i carport samt ett förråd till samtliga bostäder. Väljer man ett kedjehus så får du en carport med integrerat förråd i direkt anslutning till huset. När det gäller radhusen så har du din carport och ditt förråd i en länga på gården i närheten av din bostad.

Som boende i bostadsrättsföreningen Hammarsby har du även tillgång till en gemensam grillplats med lekutrustning och ett fint orangeri som vi tror kommer bli mycket uppskattat framförallt på vår och sensommar. Dessutom har du fri tillgång till en härlig pool som delas med bostadsföreningen Hammars Hem som ligger precis bredvid.

Hur ser grundstandarden ut i era lägenheter?

- Vi har en hög grundstandard från början, det vill säga att man inte behöver välja till en rad olika tillval för att få ett trivsamt hem.

I vår grundstandard finns ett kök från Ballingslöv, ekparkett i alla rum, helkaklade badrum med inredning från IFÖ, och vitvaror från Electrolux, förklarar Marie

Har man möjlighet att påverka sin nya bostad genom att göra olika tillval och liknande?

- Självklart, som jag sa innan så har vi från början en hög grundstandard men du får i tillvalsprocessen själv besöka olika butiker för att välja bland annat kök, målning och kakel och klinker för att kunna sätta din prägel på din nya bostad. I vår tillvalswebb kan du därefter komplettera med övriga tillval så som bland annat val av duschvägg, blandare, spegelskåp, vitvaror och mycket mer.

Hur ser vägen ut från att man tagit ett beslut om att köpa fram till inflyttning?

-I ett tidigt skede skrivs först ett bokningsavtal och du betalar en bokningsavgift på 30.000. Bokningsavtalet innebär att lägenheten är reserverad till dig under den första tiden försäljningen pågår. Avtalet är inte bindande och om du väljer att bryta bokningsavtalet så återbetalas 20.000 kronor till dig.

Nästa steg i resan till ditt drömboende är tecknandet av förhandsavtal. Detta avtal är mellan dig och bostadsrättsföreningen och efter att ett förskott på 100.000 , inklusive eventuell bokningsavgift, har betalats kan du kalla lägenheten din, säger Marie

När det sedan börjar närma sig inflyttning så är det dags att signera det sista avtalet, upplåtelseavtalet. Resterande slutlikvid betalar du dagarna innan du får nycklarna till ditt nya boende i din hand!

Mellan de olika avtalen följer tillvalsprocessen och ibland anordnar vi även lite träffar där man får möta oss och sina blivande grannar.

Var vänder man sig om man är intresserad av en bostad i bostadsrättsföreningen Hammarsby?

- Eftersom vår egna försäljningsavdelning arbetar i Växjö och inte är nära marknaden så har vi tagit hjälp av Mäklarhuset i Kristianstad gällande försäljningen och kundmötena. Har man frågor eller funderingar så kan man givetvis välkommen att kontakta mig direkt på marie.karlsson@gbjbygg.se eller 0470-74 88 55 säger Marie.

Mer information om projektet hittar du här.