Nyheter

Man knivskuren i halsen i jätteslagsmål

Kristianstad Artikeln publicerades
Under måndagen fortsatte polisen den tekniska undersökningen. 4 bilder
Under måndagen fortsatte polisen den tekniska undersökningen.

Mellan 40 till 60 män var inblandade i stort bråk i Kristianstad på söndagskvällen. Minst en man är gripen, misstänkt för försök till mord.

Två personer blev allvarligt skadade i bråket strax innan midnatt natten till måndag. En man blev skuren med en kniv i halsen och polisen rubricerar det som försök till mord.

– Det var någon form av sammankomst i en föreningslokal under kvällen, säger Maya Forstenius, vid polisens ledningscentral.

Vad som gjorde att bråket startade vill polisen inte berätta.

Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet var många av personerna på platsen beväpnade med olika tillhygge.

Fyra personer tog sig själva till sjukhuset under natten. Två är allvarligt skadade, en ska ha blivit skuren i halsen med en kniv.

Männen som tog sig till sjukhuset är mellan 30 och 40 år och hade under måndagen lämnat akuten men vårdades fortsatt på sjukhuset i Kristianstad.

Under natten var det också stökigt vid sjukhuset i Kristianstad då flera av de inblandade sökte sig dit. Polisen var då på plats för att hålla ordning där.

Under morgonen kunde polisen förhöra en av männen som var lindrigare skadad.

– Vi har hållit förhör med folk som var på platsen och kommer att fortsätta med det under dagen, säger Maya Forstenius.

Vad som framkommit i förhör vill polisen inte berätta.

Man rubricerar det som försök till mord och på måndagskvällen bekräftade polisen i Kristianstad att minst en person, en man, hade gripits.

Den tekniska undersökningen i och utanför fastigheten på Industrigatan fortsatte på måndagsmorgonen. Fynden ska nu analyseras och fler förhör ska hållas. Det var många personer på plats och därmed många vittnen. Polisen uppskattar att vittnesförhören kommer att ta flera dagar.

Bråket startade inne i en föreningslokal men fortsatte även på gatan utanför lokalen. De inblandade är män i 20-årsåldern och uppåt och polisen har en bild av vilken relation männen har till varandra.

– Men det är inget vi kan kommentera i nuläget, säger Christer Nilsson som är inre befäl vid Kristianstadspolisen.

Det är fortfarande oklart hur och varför bråket började.

– Vi vet inte vad motivet är, säger Christer Nilsson.