Nyheter

Långvarigt stopp i tågtrafiken efter brand i ställverk

Hässleholm Artikeln publicerades
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

En nedfallen kontaktledning har orsakat ett långvarigt stopp i tågtrafiken mellan Hässleholm och Höör. Prognosen är att störningen kommer fortsätta ända fram till söndag klockan 19.00.

Vid 02:56 kallades räddningstjänsten till ett ställverk som brinner i Sösdala. Branden ska ha samband med en nedriven kontaktledning,

– Läget är under kontroll men det kommer inte köra tåg här på en avsevärd tid, säger Lars Wannong, insatsledare vid räddningstjänsten under natten.

Trafikverket meddelar att på grund av den nedfallna kontaktledningen råder stopp i tågtrafiken mellan Hässleholm och Höör. Förseningar och inställda tåg är att vänta, vilket påverkar sträckan Kristianstad - Malmö och Malmö - Stockholm. Vissa tåg kommer köra en annan väg än normalt.

Trafikverket meddelade efter lunch på fredagen att trafiken kommer återupptas tidigast klockan 19.00 på söndag den 21 juli.

Ersättningsbussar sattes under förmiddagen in på sträckan mellan Höör och Kristianstad, via Hässleholm. Vid 12.45 meddelade Skånetrafiken att pendelbussarna nu kör sträckan mellan Eslöv och Hässleholm. Resande till och från Kristianstad hänvisas till Pågatåg mellan Kristianstad och Hässleholm.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.