Annons

Brittisk prins bestört över Epstein-anklagelse

Storbritannien • Publicerad 19 augusti 2019
Drottning Elizabeth II och prins Andrew. Arkivbild.
Drottning Elizabeth II och prins Andrew. Arkivbild.Foto: Jane Barlow

Prins Andrew i Storbritannien är bestört över den senaste tidens rapportering i brittiska medier om att han skulle ha något att göra med de sexbrott och den prostitutionshärva som miljardären Jeffrey Epstein stod anklagad för. Det skriver Buckingham Palace i ett pressmeddelande.

"Hans kungliga höghet beklagar utnyttjandet av varje människa och påståendet att han skulle ha överseende med, delta i eller uppmuntra något sådant beteende är motbjudande", skriver Buckingham Palace i pressmeddelandet.

Annons

Prins Andrew umgicks med Epstein privat och brittisk media har publicerat en bild på prinsen från 2010 när han är hemma hos Epstein i New York och vinkar hejdå till en kvinna som lämnar huset. På en bild från 2001 ses han hålla om en av kvinnorna som vittnat mot Epstein.

Epstein, miljardär och dömd sexförbrytare, satt häktad misstänkt för nya sexbrott när han hittades död i sin cell den 10 augusti. Den rättsmedicinska undersökningen visar att han tog sitt liv.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons