Bromé glänste framför förbundskaptenen

Örebro besegrade Växjö med 4–1 och har byggt en hemmaborg.
Matchens artist: Mathias Bromé som gjorde ett mål och tre assist – inför ögonen på förbundskaptenen Johan Garpenlöv.
Ishockey • Publicerad 10 oktober 2019
Mathias Bromé glänste när Örebro besegrade Växjö. Arkivbild
Mathias Bromé glänste när Örebro besegrade Växjö. ArkivbildFoto: Pavel Koubek / TT

Örebro öser vidare i SHL och har nu tagit nio poäng med 15–3 i målskillnad i de tre senaste matcherna som alla har spelats hemma i Behrn arena den senaste veckan.

Och Johan Garpenlöv – som på torsdagskvällen såg matchen mot Växjö från pressläktaren berömde inte bara landslagsmeriterade Mathias Bromé – utan hela målglada Örebro.

– Jag gillar Örebros sätt att spela anfallshockey och de jobbar hårt. Och jag tycker att de visar upp en god struktur i spelet utan puck.

Hoppas på landslaget

Och Mathias Bromé, som är närkelagets stora forwardförvärv från Mora, hade förstås inget emot att Garpenlöv såg matchen.

– Det är kul att han är här och tittar och ser att man bidrar därute, säger han.

– Så klart vill man vara med i landslaget, men det är otroligt många bra spelare i den här ligan. Och det gäller att du är bra i 52 omgångar för att få chansen att vara med där. Jag tar bara match för match så får man se hur långt det räcker.

Växjös Fredrik Karlström gjord dock första målet efter sju minuter, distinkt och säkert förbi Örebromålvakten Dominik Furch.

Men hemmalaget lyfte i andra perioden och huvudaktören Mathias Bromé var plötsligt involverad i allt på isen. Efter halva matchen direktsköt centern Daniel Muzito-Bagenda in kvitteringen när Bromé svarat för förarbetet i Örebros första powerplay.

"Blundade och sköt"

Tidigt i tredje perioden bombade Mathias Bromé in 2–1 när han utnyttjade en riktig indianare från David Bernhardt.

Och Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv var nöjd när han fick se Bromé göra sitt femte mål i Örebrotröjan.

– Han gör ett jättefint mål där i det så kallade gubbhörnet, sade Johan Garpenlöv till TT direkt efter fullträffen.

– Jag blundade och sköt och tänkte faktiskt skjuta i gubbhörnet. Det var skönt att den gick in, säger målskytten själv.

När sju minuter återstod av ordinarie tid spelade sedan Mathias Bromé fram till backen Kristian Näkyvä som ökade på hemmaledningen till 3–1. I slutsekunderna levererade också Bromé pucken till Sakari Salminen som prickade in slutresultatet 4–1 i öppen bur.

Tack vare segern avancerade Örebro till femte plats i tabellen. Växjö är alltjämt nästjumbo, har Linköping bakom sig tack vare bättre målskillnad.