Annons
Nyheter

Bulgariska lyxbilsägare granskas för brott

Om du till äventyrs kör runt med en Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce, Bentley eller Maybach i Bulgarien kan du göra klokt i att titta lite extra i backspegeln, för myndigheterna är ute på biljakt.
Publicerad 30 januari 2018

Bulgarien

Den högsta åklagaren i EU:s fattigaste land har beordrat att ägarna av alla 435 registrerade exemplar av dessa märken ska utredas.

Annons

– Målet med kontrollerna är att avgöra upphovet till pengarna för att köpa dessa fordon och om de kommer från skattebedrägeri eller penningtvätt, säger åklagarmyndighetens talesperson Rumyana Arnaudova.

Korruption och organiserad brottslighet är stora problem i Bulgarien.

Granskning sätts nu även in av 245 personer som 2015–2016 köpt fast egendom för över 250 000 euro (drygt 2,4 miljoner kronor), liksom 120 ägare av hus eller lägenheter som kostade över 400 000 euro (drygt 3,9 miljoner kronor).

En tvårumslägenhet i huvudstaden Sofia kostar under 100 000 euro i snitt.

KB/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons