Annons

Buya Turay: "Gjorde det bara för klubben"

Tillbaka efter avstängning: Då ordnade Mohamed Buya Turay en ny seger.
Anfallaren sprang sig fri, tunnlade Hampus Nilsson och såg till att Djurgården fick 1–0 hemma mot Falkenberg.
Fotboll • Publicerad 24 september 2019
Mohamed Buya Turay fick fira en seger han själv sköt till Djurgården, som slog Falkenberg med 1–0.
Mohamed Buya Turay fick fira en seger han själv sköt till Djurgården, som slog Falkenberg med 1–0.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Från en pressad situation till ett friläge. Resultatet: Mohamed Buya Turays ledningsmål.

Hemmaförsvaret krympte ytan för Falkenbergs Nsima Peter, vann tillbaka bollen och via Haris Radetinacs bollstött och Fredrik Ulvestads hårdare tillslag gav sig anfallaren i väg på kvällens allra längsta löpning.

Annons

Buya Turay, som var avstängd mot Gif Sundsvall senast, tog sig förbi gästernas inhoppare Ludvig Johansson och satte sedan 1–0-målet i 54:e minuten genom att tunnla målvakten Hampus Nilsson.

– Jag tänkte ingenting, jag gjorde det bara för klubben, för laget, säger Buya Turay.

En match i taget

Med segern är serieledaren Djurgården uppe på 56 poäng, och behåller därmed greppet om den något haltande allsvenska guldstriden före Malmö FF (50) AIK (49).

– Vi tittar inte på vilka som jagar oss. Vi fokuserar bara på en match i taget, en träning i taget… det är vad vi måste göra, säger Buya Turay.

Målvakten Tommi Vaiho:

– Det är viktigt att vinna de här matcherna som är kvar, att göra bra prestationer. Nu har vi Östersund i nästa match och det gäller att åka dit och göra en bra insats, säger han.

– Det är lätt att säga att man möter ett bottenlag men de har allt att spela för, de måste vinna och det spelar ingen roll hur. Vi får åka upp dit och göra vår grej.

TT: Vad är er grej?

– Vi jobbar stenhårt för varandra och vet vad vi vill göra, och det brukar vi få ut på planen.

TT: Vad vill ni göra?

Annons

– Spela bra fotboll och vinna matcher… Vi har jobbat stenhårt sedan januari på vårt spel och jag tycker att det sitter hyfsat, vi vinner matcher och spelar bra fotboll.

TT: Det finns mer, alltså?

– Vi spelar bra fotboll men vi vill bli ännu bättre, vi kan inte vara nöjda.

"Fantastiskt mål"

Djurgårdens väg fram till säsongens 17:e seger var allt annat än enkel.

Falkenberg hamnade ofta med fem spelare i backlinjen och täppte till lite extra genom att ha alla mittfältare nära försvarslinjen.

Spelet gav gästerna några chanser – bland annat Anton Wedes skott och Nsima Peters avslut efter en påpasslig djupledslöpning – men det mesta av spelet, bollinnehavet och chanserna stod ändå Djurgården för.

Astrit Ajdarevic tvingade målvakten Hampus Nilsson till en strålande benparad på en nick i 40:e minuten. Mohamed Buya Turay fick inte i väg några ordentliga avslut i omställningen på tilläggstid eller lyckades med nickens riktning en stund senare.

Och till slut hittade Mohamed Buya Turay rätt.

– Vi fick ett mål på en grej som vi verkligen har pratat om: Att ta chansen. Och Buya gör ett fantastiskt bra mål, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons