Annons

Campo Bahia favorit i Derbyt

Campo Bahia blir hästen att besegra i Svenskt Travderby.
Fyraåringen imponerade stort när han vann ett av sex uttagningslopp på Jägersro på tisdagskvällen.
Trav • Publicerad 21 augusti 2019

Campo Bahia kördes till spets efter fem hundra meter. Conrad Lugauer fick bestämma farten fram till sista kurvan. Då bad han om en tempohöjning och stjärnhästen ökade omgående tempot. Ledningen ökade och det blev till slut överlägsen seger med sex längder på 1.13,1 över 2 640 meter autostart.

– Det var som förväntat, hästen var väldigt avslappnad och fin. Det ser väldigt bra ut och han bör inte vara sämre om tolv dagar i finalen, sade Lugauer.

Stallkamraten ett hot?

Annons

Campo Bahia har tidigare i år vunnit Kungapokalen på Åby.

Största hotet kan komma från stallkamraten Ferrari Sisu som vann ett uttagningslopp. Lugauers son Marc Elias satt i sulkyn och vinnaren fick ett fint lopp i rygg på storfavoriten Attraversiamo. Över upploppet sprintade Ferrari Sisu ifrån till klar seger.

Inti Boko var ännu en imponerande vinnare på tisdagskvällen. Björn Goop ledde loppet från start till mål och vann på bästa tiden – 1.12,6.

Derbystoet blir åter en kamp mellan Activated och Conrads Rödluva. Den förstnämnda har besegrat fjolårets bästa treåring i både Drottningens Pokal och Stochampionatet hittills i år.

Tränaren Wallin nöjd

Activated imponerade vid seger i uttagningsloppet på 1.12,9 sedan Carl Johan Jepson kört till spets efter 600 meter. Tränaren Fredrik Wallin var väldigt nöjd med sin stjärna som tjänat 3,7 miljoner kronor i år.

Conrads Rödluva vann i stort sett rubbet i fjol men har inte varit lika framgångsrik i år. Örjan Kihlström tog en lugn start men körde till ledning knappa varvet från mål och vann klart på 1.12,5.

– Hon har blivit lite bekväm och jag fick påminna henne ett par gånger om att springa lite fortare. Men hon är klok och vann till slut enkelt, sade Kihlström.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons