Annons

Carapaz behåller ledning inför sista etappen

Cykel • Publicerad 1 juni 2019
Richard Carapaz är i ledningen inför sista etappen av cykelklassikern Giro d'Italia. Arkivbild.
Richard Carapaz är i ledningen inför sista etappen av cykelklassikern Giro d'Italia. Arkivbild.Foto: Alessandro Di Meo

Ecuadorianen Richard Carapaz står vid sina drömmars mål efter att klarat anstormningen från rivalerna i bergen i Dolomiterna på den näst sista etappen av Giro d'Italia.

Carapaz slutade fyra på etappen och behåller ledningen i cykelklassikern. Marginalen är nu en minut och 54 sekunder före hemmaåkaren Vincenzo Nibali.

Annons

Sista etappen är ett 17 kilometer långt tempolopp i Verona på söndagen.

Spanjoren Pello Bilbao vann etappen mellan Feltre och Monte Avena före landsmannen Mikel Landa.

Toppcyklisten Miguel Angel Lopez fick sin dag förstörd när han krockade med en entusiastisk åskådare i den sista klättringen. En förbannad Lopez gav sig på åskådare med knytnävarna innan han tog sig upp på sin cykel igen och cyklade i mål – nästan två minuter från täten.

Det var inte det enda dramat under etappen. Efter målgång fick sammanlagda fyran Primoz Roglic ett tidstillägg på tio sekunder sedan han låtit en åskådare skjuta på hans cykel under uppförskörning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons