Nyheter

Coop återkallar pålägg – risk för rester

Livsmedel (TT) Artikeln publicerades
Coop återkallar sin egna alspånsrökta cognacsmedwurst. Arkivbild.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Coop återkallar sin egna alspånsrökta cognacsmedwurst. Arkivbild.

Coop återkallar alspånsrökt cognacsmedwurst av sitt eget märke då förpackningarna kan innehålla rester av den tarm som korven tillverkas i.

"Tarmen är av pappersmaterial men det kan upplevas som att den är gjord av plast och därmed skapa obehag vid förtäring", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det handlar om Coops alspånsrökta cognacsmedwurst med förpackningsdatum den 23 juni och bäst före-datum den 22 augusti. Återkallandet beskrivs som en försiktighetsåtgärd och felet uppges bero på ett produktionsfel hos leverantören.

Kunder som köpt dessa förpackningar kan lämna tillbaka dem och få pengarna tillbaka.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.