Columbus kvitterade efter nytt drama

NHL-slutspelet fortsätter att bjuda på dramatik.
Det krävdes mer än en förlängningsperiod för att Columbus skulle kunna få in den avgörande pucken, och därmed kvittera i matchserien mot Boston.
Ishockey • Publicerad 28 april 2019
Dallas John Klingberg tar sig förbi St Louis Carl Gunnarsson.
Dallas John Klingberg tar sig förbi St Louis Carl Gunnarsson.Foto: Jeff Roberson/AP/TT

3–2 blev slutresultatet efter ytterligare en förlängningsrysare som pågick nästan 24 minuter efter att tredje periodens blåsts av, innan Matt Duchene till slut lyckades avgöra matchen i den andra förlängningsperioden.

– Det var inte en rolig match att spela, om jag ska vara ärlig. Men det är som det är i slutspelet. Många av oss bara jagade puck i dag. Men det gällde att hålla fast och få med sig resultatet, säger Duchene till NBC efter matchen.

Båda målvakterna Tuukka Rask och Sergej Bobrovskij hade dessförinnan storspelat, och bjudit publiken på spektakulära räddningar. Resultatet innebar att det är kvitterat i kvartsfinalserien som avgörs i bäst av sju till 1–1.

Marcus Johansson stod för en assist för Boston. Det är tredje matchen i rad som den Landskronabördige 28-åringen gjorde poäng.

Janmark målskytt för Dallas

Dallas kvitterade i sin kvartsfinalserie mot St Louis till 1–1, efter en 4–2-seger.

Mattias Janmark skrev in sig i målprotokollet genom 3–1-målet i slutet av första perioden.

Den 26-årige före detta AIK- och Frölundaspelaren samarbetade med Jason Dickinson och fick tillsammans fram en brytning i mittplan. Janmark jagade i kapp pucken, passade fram Dickinson som snabbt spelade tillbaka och Janmark kunde peta in den mellan benskydden på Jordan Binnington.

– Det var kul. Man vill alltid bidra offensivt, särskilt den här tiden på året, säger han till .

Han är nöjd med lagets prestation.

– Jag tycker vi gjorde det riktigt bra. När vi väl hade ledningen såg vi till att de inte fick särskilt mycket utrymme, säger han.

Zuccarello målskytt

St Louis jagade och fick i och för sig utdelning i tredje, med ett reduceringsmål av Jaden Schwartz.

Men närmare än så kom inte hemmalaget, och i slutsekunderna fick Roope Hintz fastställa slutresultatet, med sitt andra mål och tredje poäng för matchen.

Norske Mats Zuccarello noterades för två assist för Dallas.