Annons

Damallsvenska spelare larmar om frysta löner

Fotboll • Publicerad 23 maj 2019
Damallsvenska klubben Kungsbacka har en ansträngd ekonomi. Arkivbild.
Damallsvenska klubben Kungsbacka har en ansträngd ekonomi. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Spelarna i damallsvenska fotbollsklubben Kungsbacka får vänta på majlönen, säger flera spelare till tidningen . De ska ha fått beskedet under onsdagen.

Men Christer Björkroth, kanslichef i Kungsbacka, säger till TT att informationen är överdriven. Lönerna kommer före månadsskiftet, precis som det står i kontrakten, säger han.

Annons

– Det är klart. Vi betalar ut lönerna före den sista varje månad. Det kan bli att de får pengarna i sista sekund, men så länge de kommer före den sista så förstår jag inte problemet, säger Christer Björkroth.

Det är däremot ingen hemlighet att klubben kämpar med ekonomin.

– Den är tufft ansträngd, men det har alla vetat länge. Det problemet har vi med damfotbollen hela tiden. Vi kämpar så att ögonen blöder, men alla har fått sina löner hela säsongen, så jag vet inte varför man går ut i tidningen med det.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons