Annons

Dansk spelfördelare klar för Sävehof

Handboll • Publicerad 7 maj 2019
Johanna Ahlm, till höger, lägger av efter säsongen. Som ersättare får Sävehofs tränare Rasmus Overby bland annat danskan Ida Lagerbon. Arkivbild.
Johanna Ahlm, till höger, lägger av efter säsongen. Som ersättare får Sävehofs tränare Rasmus Overby bland annat danskan Ida Lagerbon. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Sävehof förstärker på niometerspositionen. Den danska spelfördelaren Ida Lagerbon har skrivit på för två år med den svenska elitklubben och kan därmed ses som en ersättare för Johanna Ahlm som lägger av efter säsongen.

"Ida är en krigare som passar perfekt in i vårt sätt att spela handboll. Hon har några individuellt offensiva kvaliteter som vi ser fram emot att kunna använda. Hon gillar tempofylld handboll och är inte rädd för att gå mot mål", säger Sävehofstränaren Rasmus Overby på klubbens webbplats.

Annons

21-åringen stod under förra säsongen för 112 mål för Ringkøbing i den danska högstaligan vilket även hade räckt till en topp tio-placering i den svenska seriens skytteliga. Hon ansluter till Sävehof, som just nu laddar inför SM-final mot Skuru, i sommar.

"Det ska bli riktigt kul att spela i en klubb med en så stor vinnarkultur, jag vill verkligen vara med och bidra i kampen om SM-guldet", säger Lagerbon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons