Annons

De kan vinna regeringens kulturexportpris

Kultur • Publicerad 25 september 2019
Från en tidigare utställning med Hilma af Klint på Moderna museet 2013. Arkivbild.
Från en tidigare utställning med Hilma af Klint på Moderna museet 2013. Arkivbild.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Regeringen har presenterat de nominerade till årets exportpris. Det är andra året i rad som svenska exportframgångar inom de kulturella och kreativa näringarna uppmärksammas av regeringen.

Nominerade är Josef Fares, för sina internationella framgångar som spelskapare, modefotografen Mikael Jansson och produktionsbolaget Chimney, som har bland annat har producerat flertalet prisvinnande filmer.

Annons

Vinna kan även Norstedts Agency, för den internationella lanseringen av "Millenium"-böckerna, och stiftelsen Hilma af Klints verk, för Hilma af Klint-utställningarna som bland annat har visats på konstmuseet Guggenheim i New York.

Priset delas ut av utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S) den 2 oktober.

"De nominerade till årets exportpris visar att Sverige är en innovativ kraft att räkna med i världen", säger hon i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons