Annons

Diego Costa vägrade träna

Fotboll • Publicerad 18 april 2019
Diego Costa, till vänster, försöker lugnas av lagkamraten Jan Oblak efter utvisningen mot Barcelona. Arkivbild.
Diego Costa, till vänster, försöker lugnas av lagkamraten Jan Oblak efter utvisningen mot Barcelona. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Trubbelmakaren Diego Costa har återigen hamnat i blåsväder. Anfallaren vägrade träna med sitt Atlético Madrid på torsdagen, detta eftersom han har fått reda på att han kommer bötfällas av klubben efter den uppmärksammade utvisningen i ligamatchen mot Barcelona den 6 april.

Diego Costa stängdes av i åtta matcher efter det röda kortet i 0–2-förlusten mot Barcelona, ett rött kort han fick för en verbal attack mot domaren. Avstängningen innebär att 30-åringen missar resterande del av den spanska fotbollssäsongen.

Annons

– Costa är som ett djur som kan göra saker som vi andra får lida för, som det som hände på Nou Camp när vi behövde honom, säger Atlético Madrids tränare Diego Simeone i intervju med Goal.

– Men jag dömer inte spelare för en enskild incident. Jag utvärderar dem efter allt de har gjort, och det finns betydligt fler bra än dåliga saker att säga om Diego, fortsätter Simeone.

Genom karriären har Diego Costa varit inblandad i flera skandaler, både på och utanför fotbollsplanen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons