Annons

Drönare orsakade skador i Beirut

Libanons premiärminister Saad Hariri fördömer de israeliska drönare som fallit över Beirut.
"Det utgör ett hot mot den regionala stabiliteten och är ett försök att göra situationen ännu mer spänd", säger han i ett uttalade.
Libanon • Publicerad 25 augusti 2019
Soldater och nyfikna vid nedslagsplatsen för en av drönarna. Såvitt känt skadades inga människor.
Soldater och nyfikna vid nedslagsplatsen för en av drönarna. Såvitt känt skadades inga människor.Foto: Bilal Hussein/AP/TT

Hariri uppger att han samråder med president Michel Aoun om vad landets nästa steg ska bli efter att två israeliska drönare kraschat i södra Beirut.

Uppgiften om drönarna kom först från Hizbollah-rörelsen.

Annons

– Den första drönaren föll utan att orsaka skador medan den andra var laddad med sprängmedel och exploderade och orsakade enorma skador på mediecentret, säger rörelsens talesperson Mohamed Afif.

Även den libanesiska militären uppger att två drönare tillhörande "den israeliska fienden" kränkte libanesiskt luftrum över Beiruts södra förorter.

"Militären anlände omedelbart och spärrade av området där de två drönarna föll", meddelar militären i ett uttalande

Den ena drönaren ska ha fallit till marken av oklar orsak, medan den andra enligt vittnen exploderade när den flög på låg höjd.

Den israeliska militären har inte kommenterat uppgifterna.

Vad drönarnas uppdrag kan ha varit, och om de blivit beskjutna, framgår inte. Inte heller om händelsen har samband med en israelisk flygoffensiv mot Hizbollahs allierade i Syrien som inträffade ungefär samtidigt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons