Annons

Duplantis ställer upp i Finnkampen

Friidrott • Publicerad 7 augusti 2019
Armand Duplantis ställer upp för Sverige i Finnkampen. Arkivbild.
Armand Duplantis ställer upp för Sverige i Finnkampen. Arkivbild.Foto: Vidar Ruud/NTB/TT

Svensk-amerikanske stavhoppsstjärnan Armand Duplantis har bestämt sig.

Enligt väljer 19-åringen senare i sommar att ställa upp för Sverige i Finnkampen i stället för att delta i en stavhoppstävling i Paris som arrangeras i anslutning till en Diamond League-gala i den franska huvudstaden.

Annons

De båda tävlingarna sammanfaller vid samma tidpunkt på lördagen den 24 augusti.

– Han vill väldigt gärna vara med på Finnkampen, det är en prioriterad tävling, säger Duplantis manager Stina Funke till SVT.

Stavhoppet i Paris var från början tänkt att ta plats i stadsmiljö under fredagen den 23 augusti men nu har arrangören valt att flytta grenen till galaarrangemanget på arenan Stade Sébastien Charléty.

– Stavhoppet är inte en officiell Diamond League-gren i Paris och eftersom man flyttade den en dag gick det inte att köra båda. Då kändes det givet för "Mondo" att välja Finnkampen, säger Stina Funke.

Finnkampen avgörs i år på Stockholms stadion den 24–25 augusti.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons