Annons

Efter röstmissen – Postnord krävs på pengar

Samhälle • Publicerad 23 september 2019
Den försenade leveransen av förtidsröster tvingade Falu kommun att hålla omval i april i år. Arkivbild.
Den försenade leveransen av förtidsröster tvingade Falu kommun att hålla omval i april i år. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Falu kommun vill ha ekonomisk ersättning från Postnord eftersom företaget inte levererade 145 förtidsröster i tid i samband med förra årets val, skriver .

"Ja, vi kommer att kräva 453 000 kronor av Postnord för kommunens kostnader för att arrangera omvalet", säger Leif Nilsson, Falu kommuns stadsjurist, enligt .

Annons

Omvalet ägde rum i april i år.

Postnord har hävdat att ansvaret för den sena leveransen ligger på kommunen, vars tjänstemän borde ha hämtat säcken med förtidsröster på företagets lokala kontor.

Kommunen har i sin tur sagt att man omfattas av det avtal som Valmyndigheten tecknat med alla kommuner. Enligt det skulle Postnord leverera rösterna, hävdar kommunen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons