Annons

Bilist kraschade in i annan bil efter jakt

Biljakten slutade med att den ena bilisten körde in i den andra. I den påkörda bilen färdades tre personer. En man i 50-årsåldern är misstänkt för misshandel och olaga hot.
Broby • Publicerad 18 maj 2019 • Uppdaterad 19 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen är restriktiv med detaljer. Klart är att de inblandade känner varandra sedan tidigare och att händelseförloppet började i Osby någon gång vid 22-tiden på fredagen.

– Det började i Osby och slutade i Lönsboda; det har varit någon form av biljakt. Men de har en relation till varandra, det handlar inte om ”road rage”, säger Rickard Karlsson, inre befäl på polisen i Kristianstad.

Annons

Den nu anhållne mannen, som är i 50-årsåldern, misstänks avsiktligen ha kört in i sidan på den andra bilen så att en dörr trycktes in. Båda bilarna ska ha varit körbara efteråt. I den påkörda bilen färdades en kvinna och två yngre passagerare.

– Vi larmas dit. På plats anträffar vi målsägaren som inte är i behov av akut sjukvård. Vi kan även gripa den misstänkte på plats, sa Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen i region Syd, under natten mot lördagen.

Själva gripandet av mannen gick lugnt till. Han anhölls först misstänkt för mordförsök, men rubriceringen ändrades senare till misshandel och olaga hot.

Mannen frigavs under söndagen, men brottsmisstankarna kvarstår.

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons